Jablečný koláč obrácený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 279.7 mg
 - Draslík 393 mg
 - Vláknina 9032.9 mg
 - Vitamín A 9032.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme, mouku promícháme s kypřícím práškem a přisypeme k vejcím, promícháme, postupně přilijeme vodu a olej, vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj poklademe jablka, zalijeme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Koláč vyndáme, smetanu trochu vyšleháme tak, aby z ní nebyla šlehačka, ale aby byla hustá, ale ještě trochu tekutá. Vychladlý koláč polijeme smetanou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na porce. Upravíme na mísu a podáváme.