Koláč s citronem a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 122.9 mg
 - Draslík 223.9 mg
 - Vláknina 6488.5 mg
 - Vitamín A 6488.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Společně se 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžíci vody vaříme na mírném plameni 3-4 minuty. Jakmile začnou jablka měknout přidáme mletou skořici, zamícháme a nalijeme do zapékací misky (23x15 cm).
 - 
                                2
Utřeme světlý krém ze zbylého cukru a změklého margarínu, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, rozšlehaná středně velká vejce a mouku s práškem do pečiva a krém ušleháme dohladka. Poté rozetřeme na uvařená jablka, povrch uhladíme a pečeme 25-30 minut v troubě na 180°C. Upečený koláč má zlatavý povrch, na dotyk bude pevný.