Peprná meruňková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 15.9 mg
 - Draslík 71.3 mg
 - Vláknina 1642.8 mg
 - Vitamín A 1642.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kompotované meruňky necháme okapat a asi 5min podusíme na rozehřátém másle.
 - 
                                2
Přidáme brandy, meruňkovou šťávu, celý růžový pepř, ochutíme solí a provaříme do mírného zhoustnutí.
 - 
                                3
Poté přimícháme světlou omáčku a smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.
 - 
                                4
Omáčka je vhodná k mořským plodům, zejména k obřím krevetám.