Sněhový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 380.3 mg
 - Draslík 391 mg
 - Vláknina 5700 mg
 - Vitamín A 5700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3145.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.
 - 
                                2
Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.
 - 
                                3
Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.
 - 
                                4
Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.
 - 
                                5
Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.
 - 
                                6
Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.
 - 
                                7
Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.
 - 
                                8
Ozdobíme zbytkem třešní.