Pikantní kuřecí prsa s avokádovým krémem
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 400 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 718.2 mg
 - Vláknina 13992.2 mg
 - Vitamín A 13992.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém oleji opečeme omyté, na nudličky nakrájené kuřecí maso, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a vše krátce podusíme. Přimícháme zeleninu a opékáme asi 2 minuty, až se rozmrazí. Podlijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, feferonku, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
 - 
                                2
Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a rozmělníme s citronovou šťávou. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme. Upravíme na talíře vedle kuřecího masa, ze kterého jsme vyjmuli feferonku. Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.