Bramborové karbanátky s banánem
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 250 g Kuřecí maso vařené
 - 50 g Šalvěj čerstvá
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Olej olivový
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Banány
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 836.6 mg
 - Vláknina 20630 mg
 - Vitamín A 20630 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme doměkka. Scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme kuřecí maso.
 - 
                                2
Banán rozmačkáme a spolu s moukou, citronovou šťávou, cibulí nakrájenou nadrobno a polovinou šalvěje zapracujeme do bramborové směsi. Osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na 8 dílů a pomoučněnýma rukama vytvříme 8 karbanátků.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 15 minut. Hotové udržujeme teplé. Na pánev přidáme vývar, zbylou šalvěj a smetanu. Omáčku 3 minuty vaříme za stálého míchání.
 - 
                                4
Karbanátky upravíme na mísu a ozdobíme snítkami šalvěje.
 - 
                                5
Podáváme s omáčkou.