Liči v kořeněném sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 276 mg
 - Vláknina 4950 mg
 - Vitamín A 4950 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Limetkovou šťávu a kůru spolu s badyánem, cukrem a 150 ml vody zahříváme v kastrůlku, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Liči oloupeme a případně odstraníme pecky. Vložíme do servírovací mísy, přidáme nasekaný zázvor a zakápneme trochou zázvorového nálevu.
 - 
                                3
Cukrový rozvar přecedíme na liči a necháme vychladnout. Dezert před podáváním uložíme do chladničky.
 - 
                                4
Můžeme podávat s trochou smetany nebo se zmrzlinou.