Šunka s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 201 mg
 - Draslík 1121.3 mg
 - Vláknina 1012.5 mg
 - Vitamín A 1012.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem.
 - 
                                2
1/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu.
 - 
                                3
Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin.
 - 
                                4
Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme.
 - 
                                5
Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení.
 - 
                                6
Plátky k masu připevníme hřebíčkem.
 - 
                                7
Potřeme marinádou a zbylým medem.
 - 
                                8
Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče.
 - 
                                9
Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou.