Mečoun s ananasovou omáčkou
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 700 g Filé z mečouna
 - 275 g Kompot ananasový
 - 100 g Papája zralá
 - 100 g Paprika červená
 - 10 g Chilli paprička
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 5 g Cukr krupice
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 3 g Pepř cayenský
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 125 ml Olej olivový
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1136 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 817.5 mg
 - Vláknina 5208 mg
 - Vitamín A 5208 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,
 - 
                                2
kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.
 - 
                                3
Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.
 - 
                                4
Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.
 - 
                                5
Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.