Ovoce v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 266 mg
 - Vláknina 4746.2 mg
 - Vitamín A 4746.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme jablka a banány na kousky velikosti sousta. Potřeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
 - 
                                2
Těstíčko: do mísy prosijeme mouku, sůl a cukr. Postupně přiléváme mléko se žloutkem a dohladka prošleháme. Ušleháme bílek na tuhý sníh a vmícháme jej do těstíčka.
 - 
                                3
Na hluboké pánvi na smažení rozehřejeme olej na 190 °C. Každý kousek ovoce namočíme do těstíčka a fritujeme po částech v oleji dozlatova a dokřupava. Osušíme na papírovém ubrousku a udržujeme v teple, než dosmažíme další.