Velikonoční beránek z banánového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1100 kcal
 - Sacharidy 133 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 251.3 mg
 - Draslík 605.7 mg
 - Vláknina 4007 mg
 - Vitamín A 4007 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 13.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh.
 - 
                                2
Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřícím práškem. Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh z bílků.
 - 
                                3
Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
 - 
                                4
Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.