Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 646.7 mg
 - Vláknina 13715.8 mg
 - Vitamín A 13715.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme do talířů. Šalotku oloupeme a posekáme najemno a avokádo jí posypeme. Nadrobno nasekáme pažitku a na malé kousky rozkrájíme krevety, obojím zasypeme plátky avokáda.
 - 
                                2
Přichystáme si zálivku. V misce smícháme citronovou šťávu a olej, osolíme a opepříme a zalijeme směsí avokádo s krevetami a cibulí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme.