Banánová rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 687.8 mg
 - Vláknina 59412.9 mg
 - Vitamín A 59412.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky.
 - 
                                2
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem.
 - 
                                3
Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme.