Těstoviny s čokoládovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 2 g Nové koření mleté
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 706 mg
  • Vláknina 25711.5 mg
  • Vitamín A 25711.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo oloupeme, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostky, které pokapeme citrónovou šťávou. Oloupeme česnek a rozsekáme nadrobno. Odstraníme semínka ze sušených chilli papriček, opláchneme je. Připravíme vodní lázeň, nalámeme čokoládu a rozpustíme ji. Rozpálíme na pánvi olej a osmahneme česnek s chilli papričkami lehce do hněda.

  • 2

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme Pappardelle na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, dáme stranou trochu vody z těstovin. Necháme těstoviny okapat.

  • 3

    Rozehřátou čokoládu vmícháme do oleje s papričkami i česnekem, přidáme trochu vody z těstovin a intenzivně šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Okořeníme solí, pepřem a špetkou mletého nového koření.

  • 4

    Omáčku smícháme s Paprdelle a přidáme avokádo. Podáváme na předehřátých talířích.

Komentáře k receptu