Polévka s avokádem
Suroviny
- 100 g Ananas
 - 200 g Avokádo
 - 200 g Celer bulvový
 - 200 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 200 g Perlička
 - 100 g Petržel kořen
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 2.5 dl Víno bílé
 - 1 kg Slepice
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 249.5 mg
 - Draslík 1471.7 mg
 - Vláknina 17927.8 mg
 - Vitamín A 17927.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá prsa z perličky pokrájíme na nudličky. Oloupeme avokádo, nakrájíme na měsíčky a pokapeme pomerančovou šťávou. Ananas (kompot) scedíme, šťávu zachytíme do poháru.
 - 
                                2
V hrnci na másle maso orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu a vaříme 10 minut. Přidáme avokádo, ananas, lžíci pomerančové šťávy, lžíci ananasové šťávy, promícháme, podle chuti opepříme, osolíme, povaříme 2-4 minuty a podáváme.
 - 
                                3
Slepičí bujon [28675]:
 - 
                                4
Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
 - 
                                5
Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
 - 
                                6
Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
 - 
                                7
Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
 - 
                                8
Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.