Salát z avokáda s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 548.8 mg
 - Vláknina 15260 mg
 - Vitamín A 15260 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů.
 - 
                                2
V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme.