Salát z avokáda, pomeranče a černých oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Avokádo
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 688 mg
  • Vláknina 20929.8 mg
  • Vitamín A 20929.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomeranče odstraníme veškerou bílou dužinu, avokádo překrojíme a vyjmeme pecku. Oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Olivy překrojíme napůl a jemně pokrájíme, bazalku nastříháme nůžkami.

  • 3

    Dílky pomeranče, plátky avokáda, rozkrájenou cibuli a olivy rozložíme na talíř, posypeme bazalkou.

  • 4

    Dobře promícháme všechny složky zálivky a salát zalijeme. Podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu