Těstoviny fusilli s mozzarellou a avokádem
Suroviny
- 200 g Těstoviny Fusilli
 - 240 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Avokádo
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 295.3 mg
 - Vláknina 10647.8 mg
 - Vitamín A 10647.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
Piniové oříšky prudce za stálého míchání osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
 - 
                                3
Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a plod oloupeme. Dužninu nakrájíme podélně na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
 - 
                                4
Mozzarellu nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
V misce důkladně smícháme panenský olivový olej, vinný ocet a hořčici, zálivku dochutíme cukrem, pepřem a solí.
 - 
                                6
Plátky rajčat, avokáda a sýru rozložíme dokola na talíře tak, aby se částečně překrývaly.
 - 
                                7
Těstoviny důkladně promícháme s polovinou zálivky a nakrájenou bazalkou, podle chuti je opepříme a osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme zbývající zálivkou. Potom vše ještě posypeme osmaženými oříšky a podáváme.