Koláč ze sladkých brambor a banánů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 164.3 mg
 - Draslík 556.8 mg
 - Vláknina 14166.7 mg
 - Vitamín A 14166.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
 - 
                                2
Brambory a banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté je scedíme, necháme okapat a rozmixujeme do pyré.
 - 
                                3
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem umixujeme do pěny.
 - 
                                4
Pyré se zbylým změklým máslem, rumem a vanilkovou dření, kterou získáme z rozříznutého lusku, vymícháme dohladka.
 - 
                                5
Těsto vlijeme do vymazané formy, kterou vložíme do větší nádoby s vodou a pečeme zhruba hodinu.
 - 
                                6
Upečený koláč necháme ve formě vychladnout. Poté jej vyklopíme na servírovací mísu a ze všech stran potřeme zavařeninou, kterou jsme nechali rozpustit.