Vepřové filety zapečené s mangem
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 40 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Mango
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 661.9 mg
 - Vláknina 2380.3 mg
 - Vitamín A 2380.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu nakrájíme na filety, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a tabascem. Necháme 1 hodinu v chladničce odležet. Poté maso poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozpáleném oleji. Filety urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, pokapeme sójovou omáčkou a posypeme očištěnými, nasekanými žampiony. Podlijeme trochou smetany, obložíme kousky očištěného manga a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova.
 - 
                                2
Podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.