Kachní salát s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 162.5 mg
 - Draslík 426.2 mg
 - Vláknina 11952.5 mg
 - Vitamín A 11952.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsa nakrájíme na plátky a maso polijeme ohřátou šťávou z pečení.
 - 
                                2
Mango nakrájíme na plátky, šťávu uchováme na pozdější použití, a zakapeme citronem, aby nezhnědlo. Vlašské ořechy orestujeme krátce nasucho v pánvi. Chřestové špičky 5 minut uvaříme v páře a osolíme. Opereme hlávkový salát a natrháme na menší kusy. Připravíme zálivku z mangové šťávy, oleje, soli, pepře, posekané pažitky, důkladně promícháme.
 - 
                                3
Na servírovací mísu rozložíme z jedné strany hlávkový salát, z druhé strany plátky manga jako vějíř, na střed poklademe plátky kachního masa a chřest. Vše zalijeme zálivkou a posypeme upraženými ořechy.