Indické plněné lilky
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 1 kávová lžička Pískavice řecké seno
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Anýz mletý
 - 1 kávová lžička Mango
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 5 ks Lilek
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 629.8 mg
 - Vláknina 18166.9 mg
 - Vitamín A 18166.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi bez oleje opražíme semínka z hořčice, následně pískavici, kmín a anýz. Rozemeleme je a smícháme s chilli, mletým mangem a solí.
 - 
                                2
Lilky rozkrojíme na dvě části a každý kousek rozdělíme do tří čtvrtin. Tyto kousky vložíme na 10 minut do slané vody, následně je vyjmeme a necháme oschnout. Poté jej naplníme směsí koření.
 - 
                                3
Na pánvi si rozpálíme olej a lilky ochucené kurkumou na něm osmažíme. Můžeme podávat.