Rybí salát s mangem a paprikou
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 4 polévková lžíce Olej sójový
 - 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 63.3 mg
 - Draslík 144.3 mg
 - Vláknina 5127.8 mg
 - Vitamín A 5127.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.
 - 
                                2
Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.