Indické kuřecí kari s ananasem a mangem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 600 g Rýže dušená
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 75 ml Kokosové mléko
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý mletý
 - 1 ks Mango
 - 0.5 ks Ananas
 - 3 ks Šalotka
 - 1 polévková lžíce Zázvor
 - 1 polévková lžíce Kari
 - 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 1182.6 mg
 - Vláknina 12801.2 mg
 - Vitamín A 12801.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na proužky o síle asi 1 cm. V hlubokém talíři smícháme 50 g hladké mouky s půl lžičkou soli a čtvrt lžičkou bílého pepře, kousky masa ve směsi obalíme.
 - 
                                2
Oloupeme mango, ananas, šalotku a zázvorový kořen, mango odpeckujeme, z ananasu vykrojíme dřevnatý střed. Ovoce krájíme na větší kousky, šalotku posekáme na jemno, zázvor nastrouháme a vše odložíme na misky.
 - 
                                3
Na velké pánvi rozehřejeme olej. Z kuřecích kousků oklepeme přebytečnou mouku a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty do zlatova. Maso poté z pánve vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat.
 - 
                                4
Na oleji v pánvi restujeme asi 4 minuty šalotku se zázvorem, když směs zhnědne, vmícháme do ní ovoce i kari, přilijeme kuřecí vývar a 5 minut vše povaříme. Následně přidáme opečené kuřecí maso s kokosovým mlékem, zakryjeme a necháme na mírném ohni 5 minut dusit.
 - 
                                5
V menší pánvičce na mírném ohni nasucho pražíme 5 - 6 minut strouhaný kokos, kterým těsně před podáváním posypeme hotový pokrm.
 - 
                                6
Kuřecí kari podáváme s dušenou rýží.