Smaženky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 230 g Makrela uzená
  • 150 ml Vývar rybí
  • 300 ml Rajčatová pasta
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 šálek Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1041.8 mg
  • Vláknina 8056.3 mg
  • Vitamín A 8056.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme ve slané vodě na čtvrtky pokrájené brambory do měkka, vodu slijeme a brambory necháme okapat.

  • 2

    Uzenou rybu vaříme deset minut, poté maso obereme a rozmačkáme.

  • 3

    V misce spolu s rozehřátým máslem rozšťoucháme brambory, smícháme s rozmačkanou uvařenou rybou, osolíme a opepříme. Odložíme do chladu.

  • 4

    Omáčka: v menším kastrůlku přivedeme k varu pastu, rajčatový protlak, kopr a rybí vývar. Když základ omáčky začne vřít, stáhneme oheň a pod pokličkou vaříme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne, přibližně 20 minut, potom je omáčka hotová.

  • 5

    Nyní se vrátíme k bramborovému těstu, přidáme do něj rozšlehaná vejce, nakrájený kopr, rozemletý pepř a sůl. Těsto dobře promícháme, v hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleje. Smaženky tvoříme jako noky dvěma polévkovými lžícemi, hotové je smažíme v rozpáleném oleji do zlatova ze všech stran.

  • 6

    Podáváme na předehřátých talířích s teplou omáčkou.

Komentáře k receptu