Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1311.8 mg
- Vláknina 13687.8 mg
- Vitamín A 13687.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.
-
2
Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
-
3
Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.