Rybí karbanátky s bagetou
Suroviny
- 500 g Filé rybí
 - 120 g Slanina vepřová
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Česnek
 - 2 ks Hříbky čerstvé
 - 4 ks Bageta
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 4 polévková lžíce Sezam - semena
 - 0.5 polévková lžíce Provensálské koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1220 kcal
 - Sacharidy 155 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 2218 mg
 - Bílkoviny 95 g
 - Uhlovodany 155 g
 - Cholesterol 143.1 mg
 - Draslík 1017.5 mg
 - Vláknina 17930.6 mg
 - Vitamín A 17930.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí filety omyjeme, osušíme a pomeleme s oloupaným česnekem, uzenou slaninou a čerstvými hříbky na masovém mlýnku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, mletým chilli, nastrouhanou citronovou kůrou, provensálskými bylinkami a drobně nakrájenou cibulí. Přidáme vajíčka a vše prohněteme. Utvoříme oválné karbanátky silné asi 3 cm a obalíme je v sezamu.
 - 
                                2
Zapneme troubu na 220 °C. Připravíme si 4 kusy bagetek, které rozpůlíme a položíme na pečící plech rozpůlenou stranou dolů.
 - 
                                3
Ve woku si rozpálíme olej a karbanátky z každé strany osmažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
 - 
                                4
Bagetky dáme do horké trouby na 5 minut, aby se prohřály a byly křupavé.
 - 
                                5
Teplé bagetky potřeme lehce hořčicí, položíme na ně karbanátky s plátkem citronu a podáváme.