Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou
Suroviny
- 250 g Strouhanka
 - 300 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 ks Chňapal červený
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bezinky
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 532 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 360.4 mg
 - Vláknina 6498.5 mg
 - Vitamín A 6498.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si fenyklovou nádivku. Tence pokrájený fenykl (bez natě) vložíme do misky, přidáme citronovou šťávu, bezinky, bobkový list a posekaný tymián.
 - 
                                2
V jiné misce přelijeme strouhanku mlékem, necháme pět minut vsáknout. Vymačkáme přebytečné mléko, strouhanku vmícháme do fenyklové směsi. Směs řádně promícháme.
 - 
                                3
Vykuchanou rybu oškrábeme, vykostíme, opláchneme, řádně osušíme. Poté břišní dutinu vyplníme fenyklovou směsí a rybu omotáme provázkem na vaření.
 - 
                                4
Větší pekáč vymažeme lžící olivového oleje, dno vyložíme nakrájenou cibulí a na ni položíme rybu. Rybu zalijeme vínem, zakapeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme za občasného polévání půl hodiny. Pokud by ryba začala rychle hnědnout, přikryjeme ji namočeným pečícím papírem.
 - 
                                5
Hotovou rybu přeložíme na mísu, odstraníme provázek, rybu ozdobíme natí z fenyklu a podáváme.