Smažené šproty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 g Šproty v oleji
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1136 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 41.3 mg
  • Vláknina 3273.5 mg
  • Vitamín A 3273.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole zahřejeme vyšší vrstvu oleje.

  • 2

    V míse promícháme hladkou mouku s cayenským pepřem a solí. Přidáme omyté šproty a rovnoměrně je směsí obalíme. Vše vyklopíme do síta a z ryb setřeseme přebytečnou mouku.

  • 3

    Šproty vložíme do kastrolu s olejem a smažíme asi 3 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Ihned podáváme, na každý talíř položíme dílek citronu. Vhodnou přílohou je tmavý chléb s máslem.

Komentáře k receptu