Štědrovečerní polévka z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Celer bulvový
  • 700 g Kapr obecný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 1310.2 mg
  • Vláknina 30530.9 mg
  • Vitamín A 30530.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté maso z kapra vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme cibuli, koření, sůl a vaříme. Když se vývar začne vařit, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme zhruba půl hodiny. Zvlášť vaříme kapří hlavu, z níž jsme vykrojili žábry. Na polévku použijeme jen obrané maso z hlavy, bez vývaru.

  • 2

    Připravíme z másla a mouky světlou jíšku, do níž zašleháme scezený vývar z porcí ryby. Povaříme alespoň dvacet minut. Do polévky vložíme pečlivě obrané maso z porcí kapra a hlavy. Přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme muškátovým květem a jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu