Salát s rybou na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Filé rybí
  • 100 g Salát římský
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 108 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 720.1 mg
  • Vláknina 8948.5 mg
  • Vitamín A 8948.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát a špenát opláchneme a necháme okapat, potom natrháme na malé kousky.

  • 2

    Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme z nich jemné plátky.

  • 3

    Opláchnuté rybí filé osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kurkumu, kari a zpěníme. Potom vložíme připravené rybí filé a 5 minut opékáme po všech stranách.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že do rozmíchaného octa se solí a pepřem postupně metlou přišleháme olivový olej.

  • 6

    V míse smícháme salát, špenát a ředkvičky, vše přelijeme zálivkou a obložíme opečeným rybím filé.

Komentáře k receptu