Treska vařená se zeleninou
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 hrst Pažitka
 - 2 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 0.2 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 950 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 1347.1 mg
 - Vláknina 10442 mg
 - Vitamín A 10442 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet.
 - 
                                2
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut.
 - 
                                4
V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici.
 - 
                                5
Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut.
 - 
                                6
Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny.