Kedgeree II
Suroviny
- 175 g Losos uzený
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 7 g Sůl
 - 350 g Treska aljašská
 - 280 g Rýže Basmati
 - 500 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Kardamom
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Cibule červená
 - 14 ks Kari listy
 - 2 ks Cibule bílá
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce řepkový olej
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 836 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 211.9 mg
 - Draslík 1230.9 mg
 - Vláknina 40354.5 mg
 - Vitamín A 40354.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 797.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.
 - 
                                2
Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.
 - 
                                3
Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.
 - 
                                4
Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.
 - 
                                5
Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.
 - 
                                6
Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.
 - 
                                7
Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.