Kapr zapékaný s vejci a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 365.9 mg
- Draslík 600.8 mg
- Vláknina 535.5 mg
- Vitamín A 535.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce očištěného kapra osolíme a poprášíme moukou.
-
2
Maso vložíme na rozpálené sádlo, posypeme utlučeným kmínem a opékáme asi 10 minut.
-
3
Potom shrneme k sobě vždy dvě porce a polijeme je rozkvedlanými vejci se strouhaným sýrem. V dobře vyhřáté troubě na povrchu zapečeme. Nakonec posypeme petrželkou.
-
4
Podáváme s bramborami a zeleninovými saláty.