Pečený losos s bylinkovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Strouhanka
  • 600 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Saturejka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 263.1 mg
  • Draslík 1098.1 mg
  • Vláknina 22937.5 mg
  • Vitamín A 22937.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dno pekáčku urovnáme plátky omytého lilku a cukety. Na zeleninu položíme omyté filety z lososa kůží dolů a mírně je osolíme. Povrch filetů pokryjeme strouhankou smíchanou se žloutky a nasekanými bylinkami.

  • 2

    Nakonec do pekáče přidáme omytá cherry rajčátka i s větvičkou, na které rostou, a vše zakapeme olivovým olejem.

  • 3

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu