Steak z tuňáka s melounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bageta
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 300 g Meloun vodní
  • 1.25 g Olej olivový
  • 800 g Tuňák obecný
  • 40 g Bazalka
  • 40 g Bazalka
  • 100 g Pancetta
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 150 g Chřest zelený
  • 100 ml Vývar z humrů
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 948 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 14393.2 mg
  • Draslík 936.5 mg
  • Vláknina 4236.6 mg
  • Vitamín A 4236.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce tuňáka osolíme, bagetu nakrájíme na plátky, kopr nasekáme najemno. Chřest očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Rajčátka rozpůlíme, meloun vykrojíme ze slupky a nakrájíme na tenké kousky.

  • 2

    Na porce tuňáka položíme lístek bazalky, plátek bagety a zabalíme do plátku slaniny.

  • 3

    Omáčku připravíme z vývaru z korýšů. Vývar v kastrole zredukujeme na třetinu, zmírníme plamen a postupně do vývaru zamícháme máslo za stálého míchání. Na závěr vmícháme kopr, osolíme a opepříme.

  • 4

    Chřest osmažíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Rajčátka s melounem orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.

  • 5

    Naposledy na oleji z obou stran osmažíme tuňáka, z každé strany 2 minuty.

Komentáře k receptu