Rýžový salát s lososem a slaninou
Suroviny
- 120 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 200 g Slanina vepřová
 - 100 g Losos - filety
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Salát Rosso
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 0.5 ks Salát ledový
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.16 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1094 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 1209 mg
 - Vláknina 32722 mg
 - Vitamín A 32722 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou divokou rýži uvaříme doměkka, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a opečeme na pánvi.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na nudličky, vyškvaříme a necháme na papírové utěrce oschnout.
 - 
                                3
Do mísy natrháme omytý salát, přidáme nahrubo nakrájený ledový salát, opečenou rýži a vše promícháme. Omytý filet z lososa nakrájíme na kousky, přidáme do mísy a posypeme slaninou.
 - 
                                4
Z oleje, nadrceného pepře, soli, citronové šťávy a cukru připravíme zálivku a nalijeme ji na salát.
 - 
                                5
Salát podáváme posypaný hoblinkami parmazánu. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty.