Marinovaný opékaný losos se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 248 g
 - Sodík 801 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 835 mg
 - Vláknina 8328.8 mg
 - Vitamín A 8328.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.
 - 
                                2
Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.
 - 
                                4
Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.
 - 
                                5
Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.