Kuskus s lososovými steaky
Suroviny
- 20 g Tuk
 - 225 g Kuskus
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 680 g Losos - filety
 - 125 ml Pomerančová šťáva
 - 375 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 94.8 mg
 - Draslík 1043 mg
 - Vláknina 9453.8 mg
 - Vitamín A 9453.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme plátky jarní cibulky, čerstvým nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Okraje alobalu ohrneme, dáme na plech do trouby předehřáté na 200°C, pečeme dokud losos nezměkce, asi 15 - 20 minut. Dále připravíme zeleninový vývar s tukem (se sníženým obsahem cholesterolu), které přivedeme k varu, přidáme kuskus; po odstavení z ohně necháme ještě 2 minuty bokem, poté našleháme vidličkou a zamícháme listový špenát.
 - 
                                2
Hotový kuskus rozdělíme na talíře, na ně dáme lososa, zalijeme vypečenou šťávou a zbylou pomerančovou šťávou.