Platýz s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 571.5 mg
- Vláknina 2919.5 mg
- Vitamín A 2919.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety nakrájené na plátky. Přikryjeme a mírně vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a necháme na teplém místě. 
- 
                                2Vývar svaříme na 0.1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. 
- 
                                3Hotovou omáčku nalijeme na porce platýze. Zdobíme dílky pomeranče. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        