Benátské plátky z platýse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Máslo čerstvé
  • 800 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Omáčka tatarská
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 141.6 mg
  • Draslík 1070.6 mg
  • Vláknina 687.8 mg
  • Vitamín A 687.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté rybí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do pekáče dáme máslo, vložíme připravené plátky, obložíme je dílky rajčete, nasekanými šalotkami a nasekanou petrželkou. Pečeme pod poklicí asi 20 minut.

  • 3

    Porce rozdělíme na talíře, polijeme tatarskou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu