Hamburský pečený platýs
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 116.6 mg
- Draslík 848.6 mg
- Vláknina 4784 mg
- Vitamín A 4784 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme a osušíme platýse, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a osolíme. Zaprášíme moukou. 
- 
                                2Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v pánvi. Opečenou slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a ryby z každé strany opečeme 3–4 minuty. 
- 
                                3Hotové ryby dáme na nahřátou mísu, posypeme slaninou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        