Platýz v páře s fenyklem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 1233.3 mg
- Vláknina 6085.8 mg
- Vitamín A 6085.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Platýze omyjeme a na utěrce osušíme. Zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něm mletý zázvor. 
- 
                                2Omyjeme fenykl a rozřízneme ho na poloviny. Malé výhonky kolem středu hlízy odřežeme a uložíme je stranou. Na plátky pokrájíme fenykl. Pokrájené plátky rozložíme na pařák. Pokapeme je anýzovým likérem a naklademe na ně polovinu množství másla. 
- 
                                3Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme víno. Vložíme pařák s fenyklem a vaříme 3 minuty. Pak na fenykl naskládáme porce ryby a zbytek másla. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře 12 minut. Nakonec vyjmeme a před podáváním ještě posypeme všechny porce nasekanými výhonky fenyklu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        