Tagliatelle na rybě s kaviárem
Suroviny
- 360 g Těstoviny Tagliatelle
- 800 g Treska aljašská
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Bazalka
- 5 g Šafrán
- 40 g Oříšky piniové
- 500 ml Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kaviár
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1229 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 1035.3 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu vykostíme a odřízneme filety, nakrájíme je na kosočtverce a uchováme na podnosu přikryté fólií.
-
2
Pesto připravte tak, že uvedené přísady rozmixujeme v mixéru. Část rybího vývaru ohřejeme společně se šafránem, zbytek dáme do chladničky.
-
3
Tagliatelle uvaříme v šafránovém vývaru a scedíme je do mísy se studeným vývarem z chladničky. V misce je ochutíme kaviárem a troškou jemného oleje.
-
4
Mezitím uvaříme v páře filety a potřeme je připraveným pestem. Podáváme je s těstovinami upravenými do hnízdečka.