Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 746.7 mg
  • Vláknina 12921 mg
  • Vitamín A 12921 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente.

  • 2

    Mezitím rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme špenát a necháme změknout. Poté přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.

  • 4

    Tagliatelle scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou.

Komentáře k receptu