Rybí salát sladkokyselý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Treska aljašská
  • 225 g Pstruh
  • 115 g Ananas
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 6 ks Řeřicha
  • 2 ks Kafirové listy
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 1553.9 mg
  • Vláknina 4091.9 mg
  • Vitamín A 4091.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme rybí maso a dáme do pánve, přelijeme vodou. Stonek citronové trávy zlomíme v půlce a s limetkovými listy přidáme k rybímu masu. Vidličkou propíchneme chilli papričku a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a dusíme 8 minut, poté necháme vychladnout.

  • 2

    Rybí maso necháme okapat, odstraníme kůži a maso dáme do mísy. Vmícháme pokrájené jarní cibulky, papriku a ananas nakrájený na kostky.

  • 3

    Listy řeřichy omyjeme a rozdělíme na 4 talíře a lžící na ně přidáme rybí směs.

  • 4

    Smícháme slunečnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, sůl a pepř a touto zálivkou přelijeme salát. Podáváme ozdobený pažitkou.

Komentáře k receptu