Candát po selsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 194.5 mg
- Vláknina 1798.3 mg
- Vitamín A 1798.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z očištěného candáta připravíme vykostěné plátky. 
- 
                                2Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme papriku, zalijeme vodou (0.3 l), přidáme páteř z ryby a vaříme asi 25 minut. Přecedíme, vložíme osolené rybí plátky, očištěné a nakrájené paprikové lusky a rajčata. Vše dusíme doměkka. 
- 
                                3Podáváme s vařenými nebo osmaženými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        