Rybí džuveč
Suroviny
- 600 g Brambory
- 150 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 100 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Citrony
- 4 ks Paprika žlutá
- 2 ks Rajčata zelená
- 3 dl Voda pitná
- 1 kg Candát obecný
- 1 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 22 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1006.6 mg
- Vláknina 15219 mg
- Vitamín A 15219 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 180.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Candáta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a naporcujeme na menší kusy, které osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet na chladném místě. 
- 
                                2Mezitím připravíme k vaření zeleninu. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Omyté 4 sladké i 2 pálivé papriky, zbavené jádřinců, nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle zpěníme, poprášíme moukou, přidáme sladkou papriku a rajčatový protlak, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme. 
- 
                                3Pak přidáme papriky, brambory, dobře propláchnutou rýži a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Když je rýže měkká, hrnec odstavíme z plotny, vmícháme do směsi pokrájená rajčata, osolíme podle chuti a směs vyklopíme do zapékací mísy. 
- 
                                4Navrch poklademe kousky ryby, dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do doby, až se voda vypaří a směs pod rybou bude hustá, ale šťavnatá. 
- 
                                5Rybí džuveč podáváme posypaný drobně nakrájenou zelenou petrželkou. 
- 
                                6
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        