Pečený úhoř s pórkem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 127.5 mg
 - Draslík 228.7 mg
 - Vláknina 4099.2 mg
 - Vitamín A 4099.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.
 - 
                                2
Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.
 - 
                                3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.