Pečený úhoř s pórkem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 750 g Úhoř říční
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 228.7 mg
  • Vláknina 4099.2 mg
  • Vitamín A 4099.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.

  • 2

    Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.

  • 3

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.

Komentáře k receptu