Rýžové krokety s dušenými rajčaty
Suroviny
- 80 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 200 g Rýže dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 4 ks Rajčata
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.96 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 625 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 201.5 mg
 - Draslík 405.8 mg
 - Vláknina 4179.3 mg
 - Vitamín A 4179.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, omyté cukety jemně nastrouháme. Přidáme nasekanou petrželku a vše smícháme.
 - 
                                2
Nivu rozmačkáme vidličkou, utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži a připravenou cuketovou směs. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžící noky, vkládáme je do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme, smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Krokety vyjmeme, necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrnka a dužinu pokrájíme na kostičky a podusíme 4 minuty na zbylém oleji. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř.
 - 
                                5
Krokety podáváme s podušenými rajčaty.